Sunday, July 30, 2006

30.juuli-pühapäev,-köök



Noh, mõni päev lihtsalt on parem kui teine..



See on minu tänav.
See on minu maja.
Siin ma elan.
Siin ma veedan aja.

Valge katusega lumivalges päevas.
Valged seinad.
Valge lagi.
Valged pilved taevas.

Akna alla seistes, vaikus südames,
näen ma väljas inimesi naaberaedades.
Kollased on bussid bussipeatuses.
Kõnniteederuudud – ruudud reas ja seatuses.

Tekst ja muusika: Mait Vaik

Reisil olles tulid millegipärast erinevad vennaskonna laulud meelde. See laul meenus mulle Budapesti hostelis, millel olid valged seinad ja lagi :)

Thursday, July 27, 2006

27.juuli-neljapäev-Kodus


Peale kolmepäevast aktiivset hääletamisperioodi jõudsime me kõik koju, vähemalt 3 meist.Georgist ei tea ma veel siiani midagi, ehk on ta ka teel siia. Ta käis oma kaugeid peretuttavaid Tsehhis külastamas ja tema saabumine viibib suuresti.

Budapest Tallinn reisil õppisin mõningaid asju. nt seda, et teinekord on kasulik natuke kauem passida ja saada parem auto kui võtta esimene kättejuhtuv. Tänu sellele, et ma seda tarkust ei kasutanud jõudsin ma koju nii päevake hiljem kui oleksin võind. Ja väga suurt vahet ei olnud kas matkavad 2tüdrukut või üks poiss. Me liikusime praktiliselt sama kiiresti, mina vahepeal isegi kiiremini, lihtsalt neil vedas rohkem ja nad said pool päeva varem koju kui ma.

Reisi jooksul õppisin tundma rekkade hingeelu ja jõusin süübida pisut nende maailma. Sain teada, et meie maailmaga jookseb paralleeleselt peale miljoni muu maailmaga ka rekkade igapäevane maailm. Maailm, mis on täidetud kuupäevade, kellaaegade, ketta järgi sõitmise, puhkamise, peatumise, lõunate, passimise ja kauba võtmise ning laadimisega.
Vot siukene maailm on neil. Nooremad sõidavad kehvemate rekkadega ja vanemad sõidavad uuemate ja vingematega. Kõige vingem reka oli minu teel eestlastel - valge mersu, mille esiklaasil rippus eesti lipu värvides püksikutekujuline vimpel :P
Tüüp oli lahe eestimaiselt sõnaaher aga muhe. :D

Saturday, July 22, 2006

22.juuli-laupaev - Latsi juures Budapestis



Tana siis kolisime Latsi juurde sisse, kes on Mariti sobranna poiss.
Siuke lahe pikk lokkidega tyyp on, ma arvasin esialgu, et on jallegi siuke váike hábelik tőmmu vend, aga ei olegi, táitsa nagu meie :P

Mul on juba suur jama meie teekaaslastega, eriti Vaigu ja Georgiga kellele káib ilgelt pinda minu soov kőike úldistada, omada arvamust ja vőtta seisukoht kőiges, mida ma náen vői oluliseks pean. Pean seda kúúniliselt nende semiootilise koolituse pőhjuseks, mis keelab neil seisukohta votta ja rohutab sellele, et maailm on kirju ja seisukohta ega arvamust ei saagi omada mitte milleski, sest asjadel on liiga palju kúlgi.
Mind on jállegi őpetatud, et inimesel peab olema oma arvamus ja seisukoht, aga noh..

Friday, July 21, 2006

21.juuli / Budapest

Eile ohtupoolikul siis joudsime vaikselt budapesti, mis on ule ootuste suur ja veelgi suurem linnalahmakas kui ma seda eral arvasin. sissesoit linna kestis juba ule tunni kui mitte kauem. Ning pohhuistid ja ekstreemturistid nagu me oleme, kes votavad elult, mis elu pakub ei olnud meil loomulikult oomaja valja vaadatud. Uldse iseloomustab meie reisi see, et suurlinnadesse jouame oosel pimedas ilma vahimagi aimuta, et kus me peaksime oobima. nii ka seekord. Nii me siis otsisimegi kella poole 2ni oosel oomaja voi hostelist, mis ei oleks tais ja ei maksaks ulemaara palju. viimaks Georg kaevas kuskilt valja sellise hosteli, mis maksab 2500.-forinti ehk ca 150.-eeki. tuba on monus suur ja nagu hiljem selgus kallim kui see, mille me pidime saama. aga kuna juba tegu tehtud, siis saame veel uhe oo olla luksuslikumas toas.

Aga tydrukud on selles linnas ilusad. koige ilusamad peale Belgradi. Vahemalt esialgse mulje pohjal kyll.

Niipalju sellest hostelist, et linnanagemise seisukohalt see hea ei ole, sest tana oleme terve paeva toas passind ja magand. oues on ka muidugi mingi 40 kraadi sooja kah. nii et soome ja magame ja vaatame siis ka valjapoole.

muuseas, et siin on hea internet, et jeee... :D
Et see koht on Martose hostle

Monday, July 17, 2006

17.juuli-esmaspaev - Ungari-Szeged







Tere jalle.
Nuudseks oleme oma reisiga joudnud Ungarisse,Szegedi. Labisime Metsiku Rumeenija ja sojaka Serbia ning islasmistlikku Bosnia hertsogovina.

Bosnia hertsogovinas olime oo Sarajevos ja nautisime kohalikku kultuuri mitmekesisust.See on ju Riik kus korraga on nii ortotoks, katoliiklus ja ISlam. Linn oli tais moseesid koos oma raketitaoliste tornikestega ja tanavad uleujutatud islamistlike suveniirikestega nagu kohvijoomisserviisid.
aga muidu oli vahva. hangisime koos hostelis kohatud teiste matkajatega linnapeal ja nautisime olemist :P

Serbiast haaletasime labi 2 paevaga. Me ei plaanind kull Belgradist labi minna, aga siiski satusime sinna. Meid vottis peale uks intelligentne boheemalsemoodi arimees, kes viis meid kohalikku restosse ja parast belgradis kohvi jooma talle kuuluvasse jazzirestorani.
Tanu temale muutus ka mu arvamus Serbiast kui metsikust ja sojakast maast, kus elavad vaid suured tumedaverelised sojardid.
See mees seletas, et serblaste tihe sojaajalugu tuleneb sellest, et Belgrad on labi ajaloo olnud Impeeriumide áárepostiks ja seetottu olnud sodade tallermaaks.

Kolmas Riik selles tsuklis oli meil Rumeenia, kus Maia raakis elavat ilusad tudrukud, kes kaivad napilt riides, aga selleski kusimuses pidin petuma, sest tudrukud ei old seal vaga ilusad ja koikjal lokkas vaesus ja korruptsioon. Riik nagu Eesti 15 aastat tagasi. Siuke rapasevoitu, must, koikjal putkad ja politsei.
Seal ma moistsin lopuks seda no eesti naiste ja briti poissmeeste tommet, et need rikkad laane mehed on nagu lootus paremale ja helgemale elule kui see, mis neil on. nii et...

Rumeenlased on aaretult sobralikud inimesed. Meil tekkis mitu korda mure, et miks nad on nii sobralikud, kas nad tahavad midagi saada? Aga ei tahtnud, olid lihtsalt abivalmid ja meeldivad.

Rumeenias kulastasime 3 linna. Tirimisuarat, Sibiud ja Aradit. Viimast kull aint labiminekuks.

Igastahes eile joudsime lopuks

Monday, July 10, 2006

10.juuli-esmaspaev-Split ja ootamas Bosnia Hertsogoviina,Rumeenia ja Ungari







tulime hommikul just laevaga tagasi Visi saarelt, mis on uks paljudest horvaatia saartest. tana tahame edasi minna Sarajeva poole ja loodame sinna jaouda kolmapaevaks.
Nadalavahetuse veetsime eelpoolnimetatud saarel, mis on iseenesest armas ja vaikne saareke, kus ma kaks paeva magasime, ujusime ja soime.
Nuud loodame edasi minna.


Suhted on veel omavahel enamvahem korras. veel paris tappa ei taha :P

Ilmon kena ja varjus on taitsa ok olla. rahakurss on siin 1kuna =2krooniga nii umbes. see tekitab segadust kuna koik tundub hasti odav olevat vorreldes eurodega :P

Pildid on teepeal tehtud ja viimane vici saarelt kui me laksime randa otsima.
Rannad on siin ilusad aga kole kivised nii et sisseminekul on raskusi. georg ja vaik said juba mingi eluka kaest hammustada ja marit astus merisiiliku otsa. aga muidu on ok.

paike paistab ja elu on vahva :P

edasi siis labi bosnia hertsogoviina Rumeeniasse ja siis Ungarisse Budapesti. Haaletada on siin kullaltki raske ja jalgratturid on siinsetel maanteedel haruldased, sest teed on hasti kitsad ning kaanulised ja autod soidavad kiiresti. Nii et Kaarel loodan, et sa jaad ellu ja ma saan veel edaspidi su pilte vaadata :P

Friday, July 07, 2006

7.juuli- vist reede - Split,Horvaatia


Tere Tibud,
oleme oma eksirannakutega joudnud splitti, mis on horvaatia keskpunktis. haaletamine siinkandis on raske ja aeganoudev. eile istusime uhes bensiinijaamas 3 tundi loomavag paikese all. patris hirmus oli. lopuks tuli onu vello moodi kaubikujuht, kes meid peale vottis ja splitti toi. tuup oli mingi 2 oopaeva magamata olnud ja kihutas uljalt kaanulistel teedel. kohalejoudes oli kell 10 labi ja oli pilkane oo suurlinnas.
magasiume kohaliku piirivalve punkti lahedal pargis ja hoidsime hinge kinni, et keegi ei tuleks. aga tuli ja see tulija oli vihm. usna onnetu juhus olla ei tea kus ja siis hakkab vihma sadama, umberringi on lallavad inimesed, kes tahistavad neljapaeva ohtut. aga noh, kolisime kuuse alla ja peagi loppes ka vihm. koik seiklused ei olegi meeldivad seiklusewd nagu kristiina utles.

Veneetsia oli ule ootuste super super linn. rooma ja firenze olid suht keskparased vahemere aarsed linnad.

mida edasi oleme liikund, seda odavamaks on elu siinkandis laind.

veel, et siis kui itaalia voitis jalgpalli olime meie maritiga Trieste jahisadamas ja kuulsime kuidas terve linn rokkas kui midagi erutavamat vutiplatsil juhtus.
vot, jutte oleks veel, aga marit tuleb ja veel netti.

moni aeg tagasi saime teada, et georg ja krasu on ka linna joudnud ja me laheme otsime nad kohe ules.

edasised plaanid on minna saartele. aga seda veel arutame.

vot kallistused ja tervitused Splitist ja palvetage meie parast, sest raha on loppemas ja reis on veel ees 3 nadalat. eile taitus esimene nadal.


kalli




teie


RIsto

Monday, July 03, 2006

3.juuli - esmaspàev - teel veneetsiasse


praegu istun veel internetis ja ootan kuni marit lopetab peldiku ukse kiiksutamise, et siis saaks ehk lopuks rongijaama minna :D

eile meelitasime oma voorustajalt vàlja pasta selle rohelise vàrgiga, mida kutsutakse pestoks. pàris hea oli :P



P.S kui teate kedagi, kes mu blogi enne luges kuid nyyd on lopetand, siis voite òelda, et ma ikka tàiendan seda :P

Sunday, July 02, 2006

2.juuli - pyhapaev - Esimene paev Firenzes ja esimene soda


heh tibud,
Tana pidasime Maritiga maha meie reisi esimese kodusoja. selle tulemusena me vaikime pisut. tegelikult mul oli tuju hommikust saati kehv ja ma siis lopuks kàratasin mariti peale peale seda kui ta joviaalselt jàrjekordselt suvaliste turistidega bussis lobisema kukkus ja need meid peatus varem maha tahtsid panna suurest abivalmidusest.

igastahes, tana joudsime meie esimese sobra juurde Firenzes, kes teatas, et firenzes pole viimased 500 aastat midagi juhtunud ja tosi ta ju on enamuses, kuigi vahepeal on juurde tehtud raudteejaam, mis siia onnetusse linna toob vaatama igivanu remontimata maju, yhetaolisi kirikuid ja klassikalisi kujukesi.

tegelikult joudsime me maritiga firenzesse eile òòsel, aga òòbisime yhes vàiksemas raudteejaama meeldivas rohuaias, kus pisut lohnas uriini ja fekaali jàrgi :D
Hommikul soitsime pàris Firenzesse ja panime pakid hirmkallisse pakihoidu, millele me pidime pàrast veel kumbki 60 eursenti juurde maksma, sest me olime oma kotte seal moned minutid kauem hoidnud kui 5h ja see ylekohus ajaski mul harja punaseks, et koikjal mujal on neil manjana ja siis kui neil meilt midagi vaja on, siis teatatakse, et igalpool mujal maailmas on ka samamoodi,...raisad..

Pean kahetsusega todena, et Georgil oli oigus ja Itaaliasse tulek oli viga. See paganama maa 6gib raha nii mis kole ja vastutasuks annab vaid todemuse, et koolis rààgitud asjad toepoolest eksisteerivad pàris elus ka.

Aga muidu on vahva, yks sekeldus ajab teist taga, eile joudsime napilt Firenze rongile, sest meie rong oli yks vàhestest, mis ei vàlju Rooma pearaudteejaamast ja sinna oli vaja metrooga soita.

Kehal on kogu aeg siuke monus kleepekas ja pàike paistab pidevalt zeniidis.
Inimesed on valdavas osas sobralikud ja see tekitab kohati eestlaslikku skepsist, et miks, mis on neil plaanis? eile aitas yks kohalik meil osta automaadist rongipiletit, mida me niigi ise oskasime ja kysis peale seda kogu tagasisaadud raha endale nii pisut yle 3 euri. seda ta muidugi ei mainind, et rong vàljub teisest jaamast ja sinna tuleb metrooga minna. pealegi oli ta ostetud pilet itaalia keeles.
Kerjajaid on siinkandis kyll palju.

Aga muidu pàike paistab ja meie voorustaja on igati vahva ja lahe tegelane, kes tegeleb toodete turustamisega :P


tervitustega


RIsto firenzest

Saturday, July 01, 2006

1.juuli - laupàev - esimene pàev Itaalias-Roomas


No tere tibud,
meie pikk ja vaevaline reis on viinud meid lopuks Rooma. Oleme teinud Rooma 1 paevaga ja nainud enamvahem koik, mida antiiksel Roomal meile pakkuda on.
Meie reis algas neljapaeval sellega, et lend hilines ja me veetsime oopèaeva Berlinnis ja saime Rooma alles eile. Kuna meil ei olnud oomaja ega hoisteli bronnis, siis ime vael saime Maritiga superpakkumise aint meile ja aint tana ohtuks - 2ne tuba 70 eurtsi eest. seal oli vann ja telekas :P
Tana ratsutasime labi nii pyha peetri katedraali koos kogu vargiga.
tana firenze

tadaa, naeb ehk
----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007