Sunday, July 02, 2006

2.juuli - pyhapaev - Esimene paev Firenzes ja esimene soda


heh tibud,
Tana pidasime Maritiga maha meie reisi esimese kodusoja. selle tulemusena me vaikime pisut. tegelikult mul oli tuju hommikust saati kehv ja ma siis lopuks kàratasin mariti peale peale seda kui ta joviaalselt jàrjekordselt suvaliste turistidega bussis lobisema kukkus ja need meid peatus varem maha tahtsid panna suurest abivalmidusest.

igastahes, tana joudsime meie esimese sobra juurde Firenzes, kes teatas, et firenzes pole viimased 500 aastat midagi juhtunud ja tosi ta ju on enamuses, kuigi vahepeal on juurde tehtud raudteejaam, mis siia onnetusse linna toob vaatama igivanu remontimata maju, yhetaolisi kirikuid ja klassikalisi kujukesi.

tegelikult joudsime me maritiga firenzesse eile òòsel, aga òòbisime yhes vàiksemas raudteejaama meeldivas rohuaias, kus pisut lohnas uriini ja fekaali jàrgi :D
Hommikul soitsime pàris Firenzesse ja panime pakid hirmkallisse pakihoidu, millele me pidime pàrast veel kumbki 60 eursenti juurde maksma, sest me olime oma kotte seal moned minutid kauem hoidnud kui 5h ja see ylekohus ajaski mul harja punaseks, et koikjal mujal on neil manjana ja siis kui neil meilt midagi vaja on, siis teatatakse, et igalpool mujal maailmas on ka samamoodi,...raisad..

Pean kahetsusega todena, et Georgil oli oigus ja Itaaliasse tulek oli viga. See paganama maa 6gib raha nii mis kole ja vastutasuks annab vaid todemuse, et koolis rààgitud asjad toepoolest eksisteerivad pàris elus ka.

Aga muidu on vahva, yks sekeldus ajab teist taga, eile joudsime napilt Firenze rongile, sest meie rong oli yks vàhestest, mis ei vàlju Rooma pearaudteejaamast ja sinna oli vaja metrooga soita.

Kehal on kogu aeg siuke monus kleepekas ja pàike paistab pidevalt zeniidis.
Inimesed on valdavas osas sobralikud ja see tekitab kohati eestlaslikku skepsist, et miks, mis on neil plaanis? eile aitas yks kohalik meil osta automaadist rongipiletit, mida me niigi ise oskasime ja kysis peale seda kogu tagasisaadud raha endale nii pisut yle 3 euri. seda ta muidugi ei mainind, et rong vàljub teisest jaamast ja sinna tuleb metrooga minna. pealegi oli ta ostetud pilet itaalia keeles.
Kerjajaid on siinkandis kyll palju.

Aga muidu pàike paistab ja meie voorustaja on igati vahva ja lahe tegelane, kes tegeleb toodete turustamisega :P


tervitustega


RIsto firenzest

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

itaalia ongi üks suur rahaõgija! mehed seal valitsuses ei viitsi mõelda, mismoodi majandust arendada ja riigile raha teenida. korjavadki selle asemel makse...risto,ole õnnelik,et sa seal ei ela! turist on sellega võrreldes päris vahva olla:D

July 02, 2006  
Anonymous Anonymous said...

väga munnu
ootan kindlasti järge!

July 03, 2006  
Anonymous Anonymous said...

olete mõnusad, armastan teid kordamööda

July 03, 2006  

Post a Comment

<< Home

----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007