Monday, July 17, 2006

17.juuli-esmaspaev - Ungari-Szeged







Tere jalle.
Nuudseks oleme oma reisiga joudnud Ungarisse,Szegedi. Labisime Metsiku Rumeenija ja sojaka Serbia ning islasmistlikku Bosnia hertsogovina.

Bosnia hertsogovinas olime oo Sarajevos ja nautisime kohalikku kultuuri mitmekesisust.See on ju Riik kus korraga on nii ortotoks, katoliiklus ja ISlam. Linn oli tais moseesid koos oma raketitaoliste tornikestega ja tanavad uleujutatud islamistlike suveniirikestega nagu kohvijoomisserviisid.
aga muidu oli vahva. hangisime koos hostelis kohatud teiste matkajatega linnapeal ja nautisime olemist :P

Serbiast haaletasime labi 2 paevaga. Me ei plaanind kull Belgradist labi minna, aga siiski satusime sinna. Meid vottis peale uks intelligentne boheemalsemoodi arimees, kes viis meid kohalikku restosse ja parast belgradis kohvi jooma talle kuuluvasse jazzirestorani.
Tanu temale muutus ka mu arvamus Serbiast kui metsikust ja sojakast maast, kus elavad vaid suured tumedaverelised sojardid.
See mees seletas, et serblaste tihe sojaajalugu tuleneb sellest, et Belgrad on labi ajaloo olnud Impeeriumide áárepostiks ja seetottu olnud sodade tallermaaks.

Kolmas Riik selles tsuklis oli meil Rumeenia, kus Maia raakis elavat ilusad tudrukud, kes kaivad napilt riides, aga selleski kusimuses pidin petuma, sest tudrukud ei old seal vaga ilusad ja koikjal lokkas vaesus ja korruptsioon. Riik nagu Eesti 15 aastat tagasi. Siuke rapasevoitu, must, koikjal putkad ja politsei.
Seal ma moistsin lopuks seda no eesti naiste ja briti poissmeeste tommet, et need rikkad laane mehed on nagu lootus paremale ja helgemale elule kui see, mis neil on. nii et...

Rumeenlased on aaretult sobralikud inimesed. Meil tekkis mitu korda mure, et miks nad on nii sobralikud, kas nad tahavad midagi saada? Aga ei tahtnud, olid lihtsalt abivalmid ja meeldivad.

Rumeenias kulastasime 3 linna. Tirimisuarat, Sibiud ja Aradit. Viimast kull aint labiminekuks.

Igastahes eile joudsime lopuks

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

no tead, àra vala oma kibestumust eesti naiste peale vàlja,eksole:P
on ka muid standardeid, mille jàrgi meest valida, kui raha ja parem tulevik..
ja meil on eestis ikka sitaks hea elu ma ytleks!

aga ma ei ole su sònumeid saanud...mingi probleem on nendega.
praegu olen bolognas ja ei julge yksi vàlja minna,sest on 2 vòimalust: ma kas sulan selles kuumuses vòi roovib mòni immigrant mind àra..bologna on pàris hirmuàratav..aga linn on muidu ilus! homme jàlle sardiinia ja seal on kòik parem:)

kallid teile mòlemale!

July 17, 2006  
Anonymous Anonymous said...

tuutuluutu matkasellid:P tahaks teiega ühineda ausalt. mina seevastu rügan üsna rõõmsalt veel tööd teha ja eile leidsin peale mägedes ronimist silma alt puugi:P aga hoidke ikka teineteist ja tulge ühes tükis tagasi ka...siis on ikka mida kallistada:) musid teile.

July 17, 2006  
Blogger Risto said...

ei ei. see ei olnud sugugi mitte kibestumus, see oli arusaamine ja moistmine

July 21, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

August 10, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

August 11, 2006  
Anonymous Anonymous said...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

August 16, 2006  

Post a Comment

<< Home

----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007