Wednesday, May 31, 2006

31.mai - kolmapäev - aegajalt on ajal kombeks minna kiireks





Praktiseerisin eile 35h ehk pooleteise ööpäevalist üleval olemist. tulemuseks oli hommikul ärgates peavalu :S

Tuesday, May 30, 2006

30.mai- teisipäev- pärast eelkaitsmist



Hommikud on ilusad, just siis kui sul on põhjust varakult ärgata, või siis mitte uinuda. Tegein oma siiani vist kõige pikema büroopäeva ja istusin hommikul pool 11 hommikul 6 ni büroos ja toksisin diplomitööd teha.
Läksin 6 ajal läbi linna, mis oli veel inimestest tühi, majade kohal oli kerge uduvine ja vaid rahvast täis bussid kimasid teedel. Lahe oli, oleks vaid bussi istuma ka saand :D

See Päevaleht on ikka vahva, täna jälle sain teada, et laste üliaktiivsus tuleneb kas kodus nähtud/kogetud perevägivallast(nii vaimsest kui füüsilisest) või siis ajuvigastusest :P
Üliaktiivsed on need lapsed, kes suhtlevad liiga palju, jonnivad liiga palju, kel on probleeme süvenemisega jne. vost siis.

Sunday, May 28, 2006

28.mai -pühapäev -diplomitöö


Kui palju oled sina saanud oma piltidele konstruktiivset kriitikat? Ma ei mõtle sellist kriitikat, et su pildid on head või, et sul on sitt kompa ja valgus paigast ära.
Ma mõtlen ktiitikat, mis ütleks, mida sa valesti teed ja mida sa konkreetselt peaksid tegema, et su pildid paremaks muutuksid. Või ongi fotograafia nagu iga teinegi kunstiala, kus ilu on vaataja silmis ja kõik sõltub sellest kas su pilt ühtib vaataja tõekspidamiste ja arusaamaga heast fotost.
Kunagi ühes fotoloengus ütles õppejõud, et hea foto on see, kus valgus on paigas.
Mis väärtusi sina foto juures hindad`?
mina proovin edasi anda tunnetust ja emotsiooni, ma soovin et pildid elaksid ja annaksid edasi neid tundeid, mida ma parasjagu tunnen.
Mida sina tahad oma piltidega väljendada, või mida sina tähtsaks pead?



P:S foto on tehtud Hobuveskis ühel meeldejääval õhtul. Ürituse teemaks oli puu ja pildil on Riidepuu :) See on veel tehtud mu 35mm objega, mis töötad vaid täismanuaalreziimil ja isegi välk ei töödand. :) Kunagi üks maailmarändurist fotograaf ütles, et tõeline fotograaf pildistabki aint manuaalfookusega ja AF on memmekatele :P

Friday, May 26, 2006

26.mai-reede - and there comes the llight...


Aga pildil on koosolekute laud.

Kevad on siuke kummaline vete voolamine aeg ja kõigil on sellest hakand veri veel enam vemmaldama ja otsima ...


Kuulan praegu Epliku bändi Eliidi laulu, kust kõlab läbi lause, et ...mul on osavad käed ... seks on lahe ..
Sellega meenus kuangi kuuldu/öeldu, et seks on kui narkootikum, et kui korra alustad, siis enam ei saa ilma olla. Et siis seltsimehed naljahambad..




Noh, jah, eks ma siis proovin siin blogis optimistlikum olla.
Vabandust.... panen kõik selle liig kõrgete täitumata unistuste süüks :P

Thursday, May 25, 2006

25.mai - neljapäev - määrdunud sensor


Eile vaatasin maailma parimaid fotoblogisid maailma fotoblogide konkursil
Mõned blogid olid päris head, kuigi väga palju hingematvaid üllatusi esmasel vaatlusel ei tuvastanud. Üks, mis oli päri shuvitav oli ühe detroitlase fotojäädvustus kohalikest kodututest koos nende poolt öeldud tekstiga. Koos tekstiga olid pildid päris head.
Teine hea leid oli ühe singapurlase fotoblogi, mille värvid olid tõsiselt head. See oli ka mu absoluutne lemmik sealt fotoblogide konkursilt. Millegipärast valiti parimaks fotoblogiks mingid pool kitsilikud mustvalged fotod. Aga mida ka mina fotodest tean :D

Aga sellel pildil, mis täna mul on üleval näeb ilusti seda, mida mu kursavend hoiatas - nimelt on mul sensor räpane ja vajab puhastamist.
Neile, kes ei tea, toimub sensori puhtuse kontroll nii, et paned ava kõige väiksemaks ja pildistad sinist taevast, nii tuleb kõige paremini välja. vot siis.

Wednesday, May 24, 2006

kolmapäev 24.mai - lühter 2 ja poolglamuurne elu - ehk diplomitöö


Heh, huvitav kas kõigil inimestel avanevad uued küljed kui sa oled nendega teatud intiimse künnise ületanud? Et kui sa pole karpi avanud ei saa sa kunagi teada, mis on karbi sees?
Huvitav kui palju jääb inimestest avastamata seepärast, et teie vahel on lihtsalt mingid seinad ja te ei saa ega taha neist üle saada. Ma mõtlen hingelist lähedust..
Seda, et osade inimestega on lihtsalt parem koos olla kui teistega.

Tuesday, May 23, 2006

23.mai-teisipäev- Once in Barcelona


Mul on viimasel ajal probleeme meeleheitlikult positiivse emotsiooni vajadusega. Kas sul pole seda probleemi olnud? Oskad aidata, et kuidas sellest üle saada? Kommid ei aita, kohvi ega tee samuti..


Aga pildil on haigla fuajee Barcelonast. Pilt sai tehtud enne kui turvamehed meieni jõudsid :)

Monday, May 22, 2006

22.mai - esmaspäev - unistused ja reaalsus


Kuna varsti loodan lubasid kätte saada, siis mõtlesin, et võiks ka autole mõelda. Ja mõtlesin kohe oma ammusele lemmikule, ehk jaguarile

Jagasin seda mõtet ka sõpradega, ka Tarmo tundis, et Jaguar sobiks tema stiiliga ja ka Tõnis tundis, et talle võiks natuke ilusam auto sobida, nt punane corvette v8 5,7l, mille soodukas on praegu vaid 102 000.
Aga noh, nagu nende unistustega on, ei ole nad mõeldud teostumiseks, kuigi jah. Kui vaadata hindu, siis keskine mõistlik auto maksab 40 000.- aga odavamad Jaguarid hakkavad juba 40 000.- ja unistuste mudel 1995 aasta XJR maksis ka 115 000.- seega mitte väga palju kallim kui mõni uuem tavaline auto. Aga noh R4 ja 4l mootor, mille keskmine kütusekulu linnas on 16 ja maanteel 10 :S
Jääb vist paremaid aegu ootama.
Kuulsin hiljuti ühest tüübist, kes on noor ja edukas, kellel on naine ja kolm last ning tüüp on õnnestu ja masendund, sest tal on püsinaine olemas ja ta ei saa enam mitte kunagi armuda. Vat siis, mis inimesi võivad õnnelikuks ja õnnetuks teha.
Huvitav kas kõik inimesed on võimelised elu lõpuni kestvaks paarisuhteks ühe naisega?
Teoorias ju peaks, varem nad ju said.

Friday, May 19, 2006

palju õnne sünnipäevaks kallis Marit


igastahes veelkord palju õnne sünnipäevaks. Tõenäoliselt see pilt ei meeldi sulle, aga noh..

kalli igastahes

19.mai-reede- Ilus on maa, mida armastan ma - see maa on (ei ole) Eestimaa



Ilus koht see Eestimaa kui aint siin nii pime poleks ja taevas nõnda madalal ei ripuks.
Kui ma kunagi Saksas elasin, siis seal olles mõtlesin,et mis ma siis metsa veerele ikka tagasi tulen, aga näed, tulin siiski. Tagasitulles oli shokk seda auurem, et kaua pold siin olnud. Linna oli väike ja kole ning kogu arhitektuur on justkui ühest pliiatsist välja imetud. Siis oli küll masendus, et mis te mu armsa kodulinnaga teinud olete. Aga aeg möödus ja inimene harjub kõigega. Mustal mandril elavad musta nahavärviga inimesed viiekesi savihütis ning on õnnelikud. :)
Üks mu lemmiktsitaate on Vilen Künnapuult, kes ütles, et eestlane on kogu aeg olnud metsa rahvas ja nad ei saa ega tahagi aru saada, misasi see linn on.
Aga praegust on küll Tallinn ju tore koht :)


Aga eile Käisin Paides viimast arki eksamit tegemas ja olin tänu Jumalale edukas :)

Ja veel, Palju õnne ametliku sünnipäeva puhul Marit.

Thursday, May 18, 2006

neljapäev 18.mai - õun ja akt


Hei,
Tundub, et see akti värk ei vea välja. Kontseptsioon oli paigas ja kohapealt oli ka ideid, aga modelliga on veel jama.
Samas kas keegi teab mõnd head üksikut kohta, kus võiks olla heinamaa, tuulevaikus, lehmi, võilille, päikest ja mõni ilus kolhoosilaut? Vaba õhu paigaks oli selline koht mõeldud, et võiksid lahedad pildid tulla.


Teine mõte, mis ma mõtlesin oli sellest, et teinekord teised inimesed näevad teistes selliseid halbu iseloomujooni, mida sa ise ei ole mänganudki. Ja kui sina oled kogu aeg arvand, et nt Hr. H on tore inimene ja siis tuleb Hr M ja ütleb, et ta on tegelt ilge tropp ja ta on teinud seda ja seda. Ja siis sa ka nagu automaatselt võtad natuke üle selle suhtumise, kuigi see ei ole üldsegi sinu seisukoht.
Oled näind, et osad inimesed lihtsalt on mihklid nägema maailma kurjust ja kahepalgelisust? Võibolla ma olen liiga sinisilmne, aga..

Wednesday, May 17, 2006

17.mai - elu pole päris lill, aga ...kevad on siiski




Noh, Täna Paidesse korduskatsele ei lähe.
Selle pildiga tõdesin jällegi kord, et pildi eksponeerimine on omaette teadus.Et oma ekraanil suurelt on ta parem kui väiksena blogis. aga see selleks

Tegelikult tahaks lavastada teistmoodi fotosid siukseid akte piima ja arbuusiga...
ettepanekuid?

Tuesday, May 16, 2006

16.mai - teisipäev on must päev


Heh,
täna passisin pool päeva Paides, sest krdi Tallinna ARK ei olnud mu dokumente piisavalt kiiresti Paide ARk-i saatnud. Neil on võrgus kõik mu andmed olemas, aga kuna nad ei hoidnud seda oma näpu vahel, siis ei saand ma eksamit sooritada :S
kas keegi mind homme hommikul Paidesse ei taha visata? :S

Monday, May 15, 2006

15.mai-esmaspäev -kes kallisab siili


Kogesin nädalavahetusel effekti, et kes kallistab siili. Need on need inimesed, kes ise pipardavad ja sülgavad tuld, aga sisimas tahavad, et neid kallistataks ja öeldaks sa oled tore ja meeldiv. Aga kuidas sa seda teed, kui nad seda ei lase.
Alati kui ma kellegagi riidu lähen, siis ma loodan, et see läheb ise üle ja ei proovigi leppida, sest inimesed tavaliselt ei lase/taha leppida.
heh, kas keegi on lohutamises ja leppimises kõva käsi?
Tarmo?

Friday, May 12, 2006

ilusat nädalavahetust ja näeme esmaspäeval



12.mai- kakao ja võileivad?


Eile toimus nö eksprompt sessioon, mille eesmärgiks oli teha pilti. Alguses tundus, et häid pilte üldse ei tule, aga lõppkokkuvõttes mulle meeldis. Et iga kord ei peagi fototunnet ehk sees olema :P

Thursday, May 11, 2006

11.mai -neljapäev - visioon on viis tuhat







mõnikord on nii, et head asjad saavad väikestest asjadest alguse. Microsoft alustas ka garaazist.

Wednesday, May 10, 2006

10.mai - kaduv suvilaarhitektuur ja käest lastud võimalus


Oled sa kunagi kellelegi järgi vaadand ja näind, et ka tema vaatab sulle järgi ja teie pilgud kohtuvad. heh, mul oli nii, aga ma ei julgend tagasi minna :S
Eile käisin Meriväljal krunti vaatamas. Läksin bussiga 1, aga 8. peale läks keegi, kellega oleks tahtnud vägagi tuttavaks saada.

Aga nüüd siis asjast. Me kõik oleme näinud neid väikeseid suvilaid Mähel,Muugal ja mujalgi, mis on tibatillukesed majakesed väikesel krundil.
Paljud neist suvilatest on arhitekti poolt projekteeriutd ja sisaldavad endas kunagise elu ja väärtuste visiooni.Sellised suvilad olid väga paljude inimeste jaoks elustiil, kuhu mindi igal nädalavahetusel tööd tegema ja heeringat sööma.
Ja nüüd on need väiksed suvilad vaikselt hääbumas ja kadumas. Inemeste elu on kiireks läind, toitu on kerge saada ja suvilates ei viitsita enam asjatada ja vaeva näha. Selleasemel ehitatakse suvila asemel maja ja minnakse sinna elama. Siuke elu on praegu ja sööb kunagise elu mälestusi.

Tuesday, May 09, 2006

9.mai - teisipäev - ja juba jäimegi ilma


Heh, eks selle välimuse ja stiiliga olegi nii, et kellele on antud, sellel on ja kellele pole antud, sellel ka pole. Või siis on see ka kinni sellest, et kes sellest hoolib ja kes mitte. Näiteks mu isa ja osa tema põlvkonnast on ajast, kus üldse ei mõeldud ja ei hoolitud kuidas sa välja näed. Meeste puhul see vist ka ei ole nii oluline. Et Mees ei pea edev olema. Kuigi liikudes meiegi sinna lääne eluliisi poole, siis hakkab ka meil vaikselt tulema edevad mehed ja paksud naised, kes koduväärtustest ei hooli.
Millegipärast tuli mul täna meelde naabrinaine. Ta on siuke paksemapoolne räme naisterahvas, kel ühes käes on laps ja teises sigaret. Aga mees on tal siuke aus, hooliv ja armastav.
Aga jah, eks me ela oma mineviku jälgedes ja kanname maailmavaate taaka, kust me tuleme.

Aga Sõpruses on tasuta Hispaania filmid, millele peab eelnevalt ammu väljajagatud tasuta pileti võtma

Monday, May 08, 2006

8.mai. esmaspäev - pärast enali ja Aroni ja ema sünnat ja Helsinkit + sotsiaalne vaesus



Käisin nädalavahetusel Helsinkis ja tõdesin taaskord, et sealsed tüdrukud näevad hulka paremad välja kui meie kodumaised. Selleks on ka muidugi üsna lihtne seletus - eestlased on vaesed.
Kuigi iga vähegi püüdlikum inimene teab, et vaesus ei ole alati põhjendus. Nagu mu õde ütles, et ameeriklased on küll rikkad, aga ikka käivad koledasti riides.
Ju siis on see meie nähtus midagi vahepealset. Aga mis kasus sest teadmisest ikka on.
Kohati on tunne küll, et leida eestist lõpuni trenditeadlikku tüdrukut on võrdlemisi raske, nagu kulla otsimine jõest...sa tead, et seal on see olemas ja sa oled seda näind..

Muidugi teine lihtsam võimalus on seda sisemist ilu otsida :D


kusjuures ma ei pea silmas elukutselisi mimme. ma mõtlen inimesi, kes ei pane selga kõike, mis kätte juhtub, vaid neid, kes vähegi püüavad ilusad välja näha, mingitki joont ajada :)

Friday, May 05, 2006

Ruumi on veel!!





...Aga veel. me ostsime Maritiga ära 29.juunil easyjetiga piletid Rooma. Tarmo ja Epp lubasid ka tulla, Tanel mõtleb. Georg sõidab päev varem Riia kaudu Veneetsiasse. Reisi pikkus tsirka 4-5 nädalat hääle, liinibussi ja laevaga. Läbi Itaalia, Albaania, Ungari ja Rumeenia, Tsehhi..
Orienteeruv maksumus 5-6K. Tahab keegi veel ühineda?
On kellelgi neis riikides sõpru, kes meid öömajale võtaksid?
Siis ka väike fotomeenutus. kogu reisi pildid on SIIN Need on sorteerimata ja kvaliteet kohati kahtlane, aga noh. aasta tagasi canoniga (A60)klõpsitud.

5.mai- reede - ...ruumi on veid meile kahele


Meil büroos juba teist päeva mängib uue muusikalise printsiibi ehk eliidi väidetavalt seniilmumata album ja sealt lugu paadist, milles ruumi on vaid meile kahele. Kas keegi teab kelle kaveriga tegemist on? :D

Pildist niipalju, et tegemist on ühe ERASMUS tudengiga hispaaniast keset eesti talviseid Liine. Ma lubasin talle, et ma panen pildid netti üles, aga mida ma siiani pole teind. keegi pole küsind ka.
Aga Sepal on ka blogis mehe pilt, nii et tibud..

Thursday, May 04, 2006

4.mai - neljapäev - hindi hop


Mõned päevad ei ole lihtsalt midagi öelda.

See pilt on tehtud Tallinna tudengite kevadpäevade avaparaadil ja oli ühe pildina Fotoflashi konkursi jaoks naised ja seelikud, millest sai lõpuks ilusad kevadeinimesed.
Alati ei tule see, mis sooviksid.

Wednesday, May 03, 2006

3.mai kolmapäev - teatrilabor




Noh, õhtul siis teatrilaborisse filmi vaatama.

Eelmine pilt oli Kai tehtud, nii et võtsin selle segaduse vältimiseks maha :)

Tuesday, May 02, 2006

2.mai - ärgates muhumaal


Kaarel Nurk algatas Fotoflash.blogspot.com´s konkursi nagu hommikul ärgates võõras kohas.
Mõtlesin oma lühikese elu üle järele ja esialgu tundus, et polegi nagu pilti teinud sellises olukorras. Aga siis meenus eelmise aasta sügisel meeldiv nädalavahetus Muhumaal Ahto juures, kus ommikul põit kergendama minnes jooksin tuppa tagasi fotoka järele, sest see oli nii ilus..

Monday, May 01, 2006

kolmapäeval filmiõhtu teatrilaboris


Kunagi oli filmiõhtu, mis pidi toimuma Kohvicumis, aga jäi ära seal tehnulistel põhjustel ja toimus hoopis viimasel hetkel saadud Teatrilaboris Kaarli pst-l. Nüüd,pea kuu aega hiljem toimub seal uus filmiõhtu. Andy Warholi kõmuline, ropp jne

film "Heat."
Paul Morrissey (1972) Andy Warholi „Factory” all valminud ja enam populaarsust kogunud erootiline draama. Humoorikas lugu noormehest, kes magatab kõiki, kes võiksid mingil viisil tema karjäärile kasulikud olla. Korpulentsest motelli perenaisest kuni filmistaari eksi gay sõbrani. Lühike suhe ka vananeva, kuid endiselt tegusa näitlejannaga. Hollywoodi võltsi glamuuri kujutav film on legendaarse „Sunset Boulevardi” irooniline paroodia. Kuigi film oli mõeldud satiirina, on see Factory staaridele mõeldes, pigem karmilt realistlik.

Sissepääs on tasuta, et oled teretulnud. Teatrilabor asub nagu öeldud Kaarli pst 9 (endised Salongteatri ruumid), linnavalitsusepoolses kangialuses. kui värav on kinni, siis anna kella.
kui ei leia, siis võid helista mulle 55 920 462,
nii, et nägudeni.. kell 1900

1.mai esmaspäev - Triibu sünna, volber ja laupäevane Tortured Soul


Noh, pikk nädalavahetus hakkab vaikselt lõpupoole jõudma ja blogi ei uuene mitte.
Kõigepealt õnnitleks Triibut Tartust, kel on täna sünnipäev ja Ragnarit, kel on täna pulmad :)

Aga laupäeva õhtul oli Tortured soul rokikohvikus koos Kadiga, kel juhtus pilet üle olema :)
See oli vist üks parimaid üritusi seal, sest muusika oli lõpuks päris hea ja pool saali oli tuttavaid täis :) Bänd viljeles peaaegu manuaalvalmistatavat house muusikat. Väike kiilakas vend andis oma trummidedaga uue tähenduse sõnale DnB, sest ta ise trummidega vihtus rütmi taguda. Ma arvasin siiani, et klubimuusika valmistatakse stuudios maci ja vokalisti koostööna, aga seal bändis oli kitarr, sünt ja trummar ning kõik kolm laulsid ka. Vahva oli, kuigi ehk pisut liig üheülbaline.
Kogu kontsert oli nagu üks pikk lugu. eelviimane lugu oli erand, aga muidu nad väga vaheldust ei armastand küll. :) Kõik kolm artisti olid nii vahvalt stereotüüpsed, et võtab kohe muigele. Neil olid valged triiksärgid musta lipsuga ja meenutasid nagu oleksid just filmist "Lock stock and two smoking barrels" välja astunud, seega ehk britipärased. Tegelikkuses on nad küll NY Brooklini linnajaost, aga mis seal ikka, mõnus oli ikkagi, jazzist väsind inimesed vihtusid tantsida, nii mis jaksasid.:)
Niipalju siis kontserdist.
Ülejäänd aeg ikka ratta, sõprade ja kuumaõhupüstoliga uste kallal :)
Loodan, et Tõnis jäi ikstriimil ikka ellu :D
----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007