Monday, November 06, 2006

6.november - esmaspäev - brand new week


Noh, mõned ajad on kiiremad ja teguderohkemad kui teised.
Viimane aeg on läind seltskondlikumalt kui varasemad.
Reedel oli säästva disaini seminar mere ääres ja laupäeval oli Kumu loodusfoto ning meeldiv õhtu Tõnise ja Anna juures koos Aroni, Liisi, Priidu ja ta tüdrukuga.


siuke asi veel, et tegin kutsesobivustesti nädala algatuseks ära ja sain siukse tulemuse

57p - A (artistlik, kunstitüüpi) kutsesuundumus

Tüüpilised isiksusejooned: Omapärane, originaalne, huvitav, tundlik, väljendusrikas, loov, hea kujutlusvõimega, avatud, keeruka maailmatajuga, heakskiitu ja tunnustust ootav.

Tegevused: Meeldib väljendada oma isikupära sõnades, helides, kehaliselt (näideldes, tantsides), mitmesugustes materjalides ja vormides. Sukeldub tundmatusse, avastab uusi kunstilisi kujundeid. Vajab tegevusvabadust ajas, ruumis, maailma tunnetamisel.

Tüüpilised erialavalikud: maalimine, lavastuskunst, graafika, skulptuur, rakenduskunstid (keraamika, klaas jne), arhitektuur, disain, muusika erialad (s.h. kirikumuusika, levimuusika, rahvamuusika), lavakunst, tantsukunst.

Vaba aja tegevusi: lugemine, joonistamine, visandamine, maalimine, kunstiüritustest osavõtmine, kontsertide ja etenduste külastamine, muusikaline tegevus.

47p - E (ettevõtlik) kutsesuundumus

Tüüpilised isiksusejooned: Edasipüüdlik, auahne, energiline, riskeeriv, kaalutlev, seltskondlik, enesekindel, domineeriv, võimukas, seiklushimuline, optimistlik.

Tegevused: Eelistab tegevusi, mis võimaldavad juhtida meeskonda või kollektiivi teatud (majanduslike, poliitiliste, sportlike) eesmärkide saavutamisele. Saavutab edu tänu loomupärasele suhtlemisvõimele, väljendus- ja esinemisoskusele. Probleemide lahendamisel, juhtimisel ja korraldamisel ilmutab praktilist taipu ja veenmisoskust. Ei sobi suurt püsivust ja keskendumisvõimet nõudvad töö- ja tegevusalad.

Tüüpilised erialavalikud: majanduserialad, õigusteadus, avalikud suhted ja teabekorraldus, avalik haldus, politoloogia.

Vaba aja tegevusi: mitmesugused aktiivsed ja sportlikud vaba aja veetmise viisid, osavõtt mitmesugustest seltskondlikest üritustest, seltskondlik tegevus.

40p - S (sotsiaalne) kutsesuundumus

Tüüpilised isiksusejooned: Inimkeskne ja sõbralik, kannatlik, taktitundeline, mõistev, lahke, abi- ja koostöövalmis.

Tegevused: Eelistab tegevusi, mis viivad kontakti, suhtlemisse inimestega, kus tuleb toetuda pigem tundele kui loogilisele mõtlemisele. Need on: abistamine, teenindamine, õpetamine, ravimine, nõustamine, kasvatamine. Vähem sobivad kehalisi ja käelisi võimeid nõudvad tegevused.

Tüüpilised erialavalikud: eripedagoogika, alus- ja esiõpetuse õpetaja, mitmesugused põhikooli- ja gümnaasiumiõpetaja erialad, sotsiaaltöö, psühholoogiline nõustamine.

Vaba aja tegevusi: vabatahtlik (ühiskondlik) töö, seltskondlik tegevus, sõprussuhete arendamine, perekondlikud üritused, isetegevus, tantsimine.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ehee... pildivaliku järgi nagu võrdleksid sõprade külastamist lehmalauda külastamisega :))

November 06, 2006  
Blogger Tõnis Hiiesalu said...

62p - A (artistlik, kunstitüüpi) kutsesuundumus
53p - E (ettevõtlik) kutsesuundumus
47p - S (sotsiaalne) kutsesuundumus

November 07, 2006  
Blogger Holly said...

48p - S (sotsiaalne) kutsesuundumus
41p - A (artistlik, kunstitüüpi) kutsesuundumus
30p - E (ettevõtlik) kutsesuundumus

November 07, 2006  
Anonymous Anonymous said...

fine :)
51- A
48- I
45- E

November 08, 2006  

Post a Comment

<< Home

----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007