Wednesday, September 27, 2006

27.september - kolmapäev - veel planeerimata Talinnast




Ma veel puudutaks seda eilset teemat.
Väidan ülbelt, et Tallinna linnavalitsus ei saa hakkama Tallinna arendamisega, sest nad tegelevad igasuguse muu jamaga, ka pideva võimuvahetusega.

Olen küll kuulnud ilusaid mõtteid, mis peaksid Tallinnasse tekkima, aga millest ühestki pole ma peale selle midagi kuulnud. Kõik takerdub bürokraatiasse ja tobedatesse võimumängudesse ja pidevasse võimuvahetusse linnas.
On räägitud sadama-ala väljaarendamisse, on räägitud Stroomi ranna kanti tulevast elamurajoonist, mille Kosmos planeeris, aga mis Linna ja riigi vastasseisu tõttu seisab. On räägitud mitmete teiste maa-alade arendamisest, aga tutkit. Siiani on lihtsalt jutt jutuks jäänd ja kangi juures olevad inimesed vaatavad ja mõtlevad kuidas rohkem pappi teeniks. Samamoodi seisab pool meie vanalinna tühjana ja ootab paremaid aegu.

Meil on küll olnud paar hakkajat ärimehest linnapead (härrased Jüri ja Tõnis), kes on mõistnud asja vajalikkust, aga nad on ka suht palju löögi alla sattunud oma käitumise ja otsese ütlemise pärast.

Inimesed kolivad linnast välja lihtsal põhjusel: esiteks on oma maja unistus, ja teiseks on Tallinnas krundihinnad hirmus kõrged.
Ka korteritesse minnakse linnast välja peamiselt seepärast, et linnast väljas olevad korterid maksavad lihtsalt nii palju vähem.

6 Comments:

Blogger Mart said...

lisaks kolitakse linnast välja põllu peale, sest odava laenuraha maaletoojad ja sellest rahast elavad kinnisvaraarendajad teevad tõsist sellesuunalist ajupesu (sorri, ma ei oska seda kuidagi muud moodi nimetada). mõned aastad tagasi pakuti mulle alalõpmata maja renoveerimiseks laenu. praegu ei vaeva keegi (ei ehitajad, ei laenajad) ennast enam nii keerulise tööga.

September 27, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Savisaarele peab hunniku pappi andma, või pead Keskerakonda astuma. Siis oleks Sinu võimuses midagi väikest (esialgu) Tallinnas korda saata.

September 27, 2006  
Blogger Holly said...

Ma arvan, et sellest poleks abi kui Savisaarele pappi anda... ta oskaks selle ikkagi kuidagi mujale sokutada...

September 27, 2006  
Anonymous Anonymous said...

a ma arvan just vastupidi. et selleks peab raha olema,et mitte tallinnas elada...auto jne.
mul on nt praegu odavam tallinnas elada...kui raha oleks,siis elaks küll kusagil kaugemal.

September 27, 2006  
Anonymous Anonymous said...

hmm, linna arendus ei seisne majade püstitamises. Kõik need majad vajavad infrastruktuuri tuge ja kommunikatsioone. Seda esiteks. Teiseks- loodetavasti oled sa märganud Kaupsi ja Olümpia vahelisel nn City-alal tuulepööriste ala, üsna tüütu ja vastik on seal elada, eriti kui tänava saast sulle tuulega näkku kargab. Kolmandaks, ei tea, kui õnnelikud on sinu tulevased lapsed, kes kivilinnas üles peavad kasvama. Ja veel...kesklinna city teeb kodulinnast ühe keskmise euroopa mittemidagiütleva väikelinna. Ja Ratas ja Palts on lapsesuulised poliitikud,kes ei suudagi midagi teha, sest süsteemne lähenemine e. tervikkontseptsioon puudub. seda tööd ei viitsi keegi teha ning kõik on kõigi sugulased. Aga tõsi on see, et Tallinnas on palju vaba maad ja osa ettevõtlust ei kuulu Tallinna kui linna juurde, oleks vahva, kui mahutite ja roppude tehasekärakate asemele kerkiksid pisi-city kompleksid.

September 27, 2006  
Blogger Risto said...

jah, tõsi on, et kõikjale kõrghooneid ehitades jookseksime ummikusse, aga tõde on mõõdukuses ja korralikus üldkontseptsioonis,mis juhiks Tallinna arengut, et inimesed tahaks siin elada.

September 28, 2006  

Post a Comment

<< Home

----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007