Wednesday, September 02, 2009

Maja Pärnus vol.2



mulle tundus, et maja pildil on viltu, aga kui mõõtsin, siis selgus, et horisontaaljooned on paralleelsed. huvitav.

Reedel sattusin ühe vahva ehtepoe avamisele Jõe tänaval ja seal oli ühel tüübil lahe kaamera, mis maksab natuke liiga palju. Olympus PEN E-P1 + Zuiko 17mm F2.8.
See maksab 14 kilo ja on sisuliselt nagu Leica M6. see on vahetatava objektiiviga kompaktkaamera, millel on kõrgema taseme peegelkaamera omadused nagu ISO kuni 6400.
See kaamera näitas, et Olympus võib midagi mõistlikku ka teha, kuigi sellel oli vist aint autofookuspunkt, mis fokusseeris seda, misa talle meeldis. Muidugi ma sain ka pisut seda kaamerat käes hoida, aga emotsioon oli positiivne. Kuigi üle 6 kilo ma selle eest ei oleks nõus maksma. :D

4 Comments:

Blogger Epp said...

tne optiline illusioon. aed on ju pildistatud viltu, selle "ülemine" ots "tõmbab" visuaalselt maja horisontaaljooned enda poole :)

September 02, 2009  
Blogger Epp said...

esimene sõna oli "lihtne"

September 02, 2009  
Blogger Risto said...

sul on vist õigus, aga see illusioon on väga tugev. :)
mida sa sööd, et sa nii tark oled? :P

September 02, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Leiutasin ka natuke aega, mis maja viltuseks teeb. Tegin järelduse et horisont on aia ülemise serva järgi, kuid paraku aed kaugeneb... erinevalt majast. Ja et horisont on aia perspektiivi järgi siis kõikide kaugemate objektide vertikaalsed jooned paistavad fotol viltu olevat.

September 08, 2009  

Post a Comment

<< Home

----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007