Wednesday, April 29, 2009

korporandid rsk, va isamaalised tõprad..

Sattusin täna juhuslikult Postimajja ühele kunstiseminarile, mis osutus akadeemiliste korporatsioonide siunamise töögrupiks, mille eesmärgiks oli teha Tartu korporatsioonide paraadile kriitiline performants.
Kummalisel kombel ei tundunud kellelgi väga laia teadmisi teemal, mis on akadeemiline korporatsioon, aga oli selge, et neile oli vaja ära teha. Peamine põhjus oli, et korpoandid jagavad isekeskis kõrgeid ametikohti ja pärsivad vaba konkurentsi seeläbi.
Lisaks heideti neile ette, et nad propageerivad isamaalisust, mehed ei lase naisi oma kororatsioonidesse ja laulavad isamaalisi laule ning hoiavad traditsioone ja peavad lugu abielust. Neid nähtusi nimetati kui mädanenud ideoloogiat, millest oleks vaja vabaneda. Millegipärast mulle meenusid lähiajaloo ideoloogid, kes proovisid "kodanliku tagurlust" välja juurida. :)

6 Comments:

Blogger Urmas said...

Olid lõpuni?

April 29, 2009  
Blogger Eva said...

Hahahaa, uskumatu, et isamaalisus on tänapäeval asi, mida ette heita... (A noh eks see, et keegi ei tea, mis seal tegelikult toimub, on korpide oma viga, et avalikult ennast ei esineta muu kui akadeemiliste konverentside ja rongkäikudega).

April 29, 2009  
Blogger Anneli said...

Sportlikust huvist uurin välja, kas see kõik oligi selliselt planeeritud või toimus viimasel minutil teemavahetus. Mulle kaaslasega piisas 15 minutist, hakkas piinlik. Lahkusime.

Kahju oli ajast, selle asemel oleks võinud minna Kumusse Animateegile :)

April 29, 2009  
Blogger Risto said...

mina olin lõpuni ja teema oli lõpuni sama. Nagu läbiviija ütles, et tema oligi selle mõelnud töögrupina mitte loenguna.
Mina lootsin ka tegelt ettekannet kuulda.

April 29, 2009  
Blogger Eva said...

muideks, volbrile ikka tuled? ;)

April 29, 2009  
Blogger Mina said...

Õhtul (volbril) noodsamad propageerijad-protesteerijad jõid nendes samades korporatsioonides ja seltsides.

May 12, 2009  

Post a Comment

<< Home

----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007