Saturday, November 08, 2014

Noortemoe esteetikast

Eile sirvisin Slacker magazini ja moefotodega tekkis küsimus, et mis on nende eesmärk ja Miks nad sellist esteetikat viljelevad. 10 aastat tagasi viljelesid sellist stiili kodutud ja selliseid riideid sai Paavli kaltsukast odavalt katte. Nüüd on aeg edasi läinud ja sellistele riietele on mitmesajaeurosed hinnasildid külge kleebitud.
 Kas see on indiefilosoofia edasiarendus, kes tahtsid olla nohiklikud ja vastanduda nö lahedatele? Et kas teie fotokeel siis vastandub siis moefotole, mille eesmärk on olla glamuurne, esteetiline, ilus ja ihaldatav? Et kui kunagi Calvin Klein võttis oma eeskuju rebadel teksad vangidelt, et kes teie eeskuju on ja kust tulnud? :)
Võibolla ma olen lihtsalt liiga vana ja mäletan kuidas pomšid Balti jaama ümber nendesamade 80ndate stiilis riietega ringi hängisid ja sellest siis ka sisemine soovimatus seda mõista. Nagu kunagi vanem põlvkond ei tahtnud tunnustada kulunud ja lõhkiseid teksasid. Et olen ehk suureks saanud ja ei taha mõisa noorte mässumeelt minu aja esteetika vastu ja oma identiteedi leidmiseks otsivad seda sealt, kus seda veel võetud ei ole, ehk siis tänavalt.
Pättidelt on seda juba võetud ajaloos, et siis ongi ehk aeg teiste jaoks.

----------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
ajaveeb 2007